CentralStudioDance
CentralStudioDance CentralStudioDance • Studiouri • Evenimente • Noutati • Albume • Incaltaminte • Costume
Tipuri de dans | Lectii de dans | Articole | Glosar de dans | Referinte | Anunturi de dans |
.


Dansuri

Definitie Salsa

Vezi lectii online pentru Salsa
Dance
    Disco
Dans Oriental (Belly Dance)
Latino-americane
    Cha-Cha
    Jive
    Passo-Doble
    Rumba
    Salsa
    Samba
Standart
    Foxtrot
    Quick Step
    Tango
    Vals lent
    Vals vienez
Streetdance
    Breakdance
    Hip-hop
    Locking
    Popping
Tehnic, se dansează în 8 timpi, însă practic se calcă doar 6 paşi, 2 fiind pauze. Se poate dansa fără partener, însă de obicei se dansează în cuplu, bărbatul fiind cel care conduce şi dirijează mişcările femeii. Mişcările picioarelor (paşilor) sunt lente în comparaţie cu mişcările braţelor.
Muzica salsa are cateva caracteristici generale: o introducere, o parte melodica, o parte mai ritmica/de percutie numita ‚montuno’, o repetare a partii melodice si un final. Exclamatiile erau folosite de obicei pentru a marca schimbarile dintr-o anumita sectiune, in special din montuno, care este sectiunea cu cea mai intensa energie ritmica. Cele mai utilizate exclamatii sunt: `candela` (foc) `salsa` (foc), `sabroso` (gustos), si `azucar` (zahar).

Cuba si-a conturat identitatea Son, a reusit sa faca sa fuzioneze caracteristicile muzicii cantate de albi si de negri.
Son isi are originea in Cuba de est si s-a dezvoltat in primele decade ale secolului al XX lea. De la inceput a reprezentat un amestec de elemente spaniole si afro-cubaneze. Dezvoltarea stilului a continuat in 1940 cu inventia mamboului. In Cuba in anii ’40 se canta deja mambo, inventia acestuia e atribuita lui Pérez Prado care si-a petrecut o mare parte a vietii in Mexic. Beny Moré a combinant ritmul de mambo cu son si guaracha. Punctul maxim atins de mambo a fost in 1950 cand formatii conduse de Machito si puertoricanii Tito Puente and Tito Rodriguez au introdus solo-uri instrumentale influentate de jazz si aranjamente muzicale mai sofisticate. Astfel, pentru ca locuia mai mult in Mexic Prado a popularizat mult aceasta muzica, iar in New York formatiile de mambo si-au dezvoltat propriul stil, iar muzica cubaneza a inceput sa aiba o existenta in afara insulei si mediul era propice pentru explozia salsa din anii 1960.

Incepand cu anii 1800 puertoricanii au imprumutat diferite stiluri de muzica incluzand danzonul cubanez, son, guaracha, rumba, si bolero. iar in anii 1920 muzica puertoricana a devenit si un produs al New Yorkului datorita migratiei care a jucat un rol foarte important in cultura puertoricana.

Numele salsa este foarte mult legat de Fania Records, care a fost fondat in 1964 de Johnny Pacheco, un lider de formatie cu parinti dominicani si gusturi muzicale cubaneze. Fania a inceput ca o companie independenta iar Pacheco distribuia discuri catre magazinele locale din portbagajul masinii sale. Din 1967, Fania condusa de catre avocatul americano-italian Jerry Masucci s-a implicat intr-o campanie de inregistrari si promovare agresiva si de foarte mare succes.
Orice stil de muzica comercial are nevoie insa de un nume care sa atraga. Si atunci, Fania Records prin Izzy Sanagria a promovat cuvantul ‚salsa’ care deja era familiar fiind exclamat in timpul melosiei de catre fanfara. Acest cuvant a mai fost folosit anterior de catre Beny More care saluta cu formula `Hola, Salsa` si in cantecul `Echale Salsita` al Sexteto Habanero.


 

Studiouri

Adauga studiou      

Publicitate

Software restaurante
Soft pentru restaurante, Programe pentru restaurante
Despre si pentru copii Istorii pentru copii. Jocuri online alese de copii. Poze de copii
www.carramelito.com
Ornamente Fier Forjat Fier forjat, ornamente pentru porti, garduri, balustrade.
elemente fier forjat | Ornamente Fier Forjat

Noutati


Caut pe internet