CentralStudioDance
CentralStudioDance CentralStudioDance • Studiouri • Evenimente • Noutati • Albume • Incaltaminte • Costume
Tipuri de dans | Lectii de dans | Articole | Glosar de dans | Referinte | Anunturi de dans |
.


Dansuri

Definitie Vals vienez

Vezi lectii online pentru Vals vienez
Dance
    Disco
Dans Oriental (Belly Dance)
Latino-americane
    Cha-Cha
    Jive
    Passo-Doble
    Rumba
    Salsa
    Samba
Standart
    Foxtrot
    Quick Step
    Tango
    Vals lent
    Vals vienez
Streetdance
    Breakdance
    Hip-hop
    Locking
    Popping
Exista mai multe versiuni privind originea acestui dans.

Prima varianta sustine ca originile Valsului Vienez se gasesc in secolele XII – XIII in zona de sud a Alpilor germani, dansul aparand sub denumirea de Nachtanz.

Predecesoarele Valsului Vienez au fost dansurile Allemande si Menuetul.

German-ul a fost un dans impunator dansat pe doua linii. Partenerii stateau unul in fata celuilalt si se deplasau inainte si inapoi, cateodata trecand pe sub bratele celeilalte linii sau intalnindu-se la mijloc.

Menuetul era alcatuit din pasi ce formau un patrat, dansat intr-o maniera rigida si impunatoare.

Valsul insusi este vienez si a evoluat in Austria si Bavaria sub nume ca Dreher, Deutscher sau Laendler, ultimul original din Bavaria fiind predecesorul Valsului Vienez. Pasii si figurile Landler-ului au fost reduse datorita vitezei la sase pasi astfel nascandu-se Valsul Vienez.

Ulterior, a fost creat ca un dans popular austriac ce presupunea miscari robuste si mult spatiu. Adesea, partenerii erau ridicati in aer in miscari care cateodata provocau accidente. Deoarece taranii purtau incaltari groase si tari, dansul era foarte zgomotos.

Cand a devenit prima data popular in salile de dans din Viena, la sfarsitul secolului XVIII, aceste aspecte au inceput sa se schimbe.

Valsul era supranumit „dansul interzis”, deoarece cand a ajuns in salile vieneze de dans, partenerilor le era permis sa se atinga! Acesta era un lucru nemaiauzit si a avut ca rezultat defaimarea acestui dans de catre oficialitati ale bisericii si conducatori ai comunitatii austriece. Dar datorita faptui ca era dansul preferat al tinerilor a continuat sa fie dansat. Ca urmare a trecerii catre dansul de salon, s-a transformat intr-un dans elegant, muzica devenind mai rafinata si orchestrata, instrumentele cele mai folosite fiind pianul , vioara si basul.

In 1787 adus pe scena Operei din Viena a dat nastere unor dezbateri aprinse. Mozart a fost un admirator inflacarat al Valsului, in una dintre operele sale Don Giovanni fiind cantate trei valsuri unul dupa altul.

Cu siguranta Valsul Vienez nu mai putea fi oprit.

O alta varianta este cea aparuta intr-un articol din 17 ianuarie 1882 al revistei La Patrie, care pretindea ca Valsul s-a dansat prima oara la Paris in 1178, sub numele Volta.

Prima melodie de Vals Vienez dateaza din 1770, in Paris fiind introdus abia in 1775 a durat insa pana sa devina popular.

In 1813 Mr. Byron condamna Valsul ca fiind frivol. In 1816 Valsul a fost acceptat si la Londra, lupta impotriva lui neterminandu-se aici.

Abia in 1833 o carte de bune maniere publicata de Miss Celibart permitea femeilor maritate sa-l danseze.

Dupa 1960 s-au purtat numeroase discutii intre Germania si Anglia, cu privire la nr. de figuri permise in competitii.

In 1983 ICBD a luat decizia finala: Natural & Reverse Turns, Closed Changes, Natural & Reverse Fleckers si Contra Ceck(pe 3 timpi).

Astazi se incearca introducerea de noi figuri care sa stimuleze dezvoltarea acestui dans – Throughaway Oversway, Natural Hinge line on right side, Left Whisk, Off Beat Spin, Two Bar Contra Ceck, Reverse Pivot – ultimele 4 recomandate de IDSF(Federatia Internationala de Dans Sportiv) sunt dansate deja in competitii.
Masura muzicala este de 3/4, tempoul fiind de 58-60 masuri pe minut.

Selectati tipul de dans 

Studiouri

Adauga studiou      

Publicitate

Software restaurante
Soft pentru restaurante, Programe pentru restaurante
Despre si pentru copii Istorii pentru copii. Jocuri online alese de copii. Poze de copii
www.carramelito.com
Ornamente Fier Forjat Fier forjat, ornamente pentru porti, garduri, balustrade.
elemente fier forjat | Ornamente Fier Forjat

Noutati


Caut pe internet